30.3.2010

Hanki vihertää

Minullepa sattui muutama päivä sitten jotakin vallan ihmeellistä.

Olimme isäni kanssa tavalliseen tapaan iltalenkillä ja kävelimme Kehä III:n vartta. Siinä jutustellessamme huomasin sivusilmällä jotakin vihreää hautautuneena likaiseen lumihankeen tien penkkaan. Keskustelumme loppui siihen paikkaan kun tajusin, mistä tuttu vihreä sävy kertoi: hangessa makasi Eero Aarnion Evergreen kastelukannu! Rynnistin oitis kaivamaan aarteen turvaan ja kyllä, Evergreen se oli, mutta erona omaani oli isompi viiden litran koko. Kaiken lisäksi Evergreenin vieressä oli täysin uusi Orthexin valkoinen ämpäri, olivat varmaan pudonneet jostakin lastista. En voinut uskoa hyvää tuuriani, oli kuin olisin voittanut lotossa!

Muistan kirkkaasti, kuinka luin taannoin jostakin sisustuslehdestä maininnan Evergreen kastelukannun uudesta isommasta mallista ja äitinikin taisi mainita siitä puutarhasta puhuttaessamme. No nyt on tyylikäs kastelukannu odottamassa kevään kylvöjä ja ihan ilman minkäänlaista rahallista panostusta. Tällaisia sattumia lisää, kiitos! :D

27.3.2010

Sinikeltaisesta

Ikeasta tossut...


...ja kaupasta kauniita kukkia kevään ja pääsiäisen kunniaksi.




Ikeaan oli taas tullut ihania kankaita ja muitakin uutuuksia. Pirteitä raikkaita värejä ja kankaan laatu kunnon paksua puuvillaa. Ja metrihinnat ihan älyttömän halpoja! Kun keksisin jotain kivaa ommeltavaa ja jos minun merkillinen destroying touch - jättäisi minut ja ompelukoneeni rauhaan, ostaisin kaapit täyteen näitä uutuuksia. Jos vain taidot riittäisivät, ompelisin itselleni uuden takin kevääseen. 

23.3.2010

Keväällä kasvit kiinnostaa

Valo on lisääntynyt potenssiin sata pimeän talven jälkeen ja siksipä innostuin viikonloppuna Sellon Sembaloista ostamaan lisää viherkasveja sisustusta kaunistamaan. Pieni timjamipuu lähti mukaan. Ruukku on ehkä hivenen pieni, mutta ei se minusta näytä kovinkaan häritsevältä, pikemminkin kivalta.


...Niin ja kuten jotkut blogini lukijat tietävätkin, ei minun taloudessani elä yksikään aito viherkasvi kissan ja oman olemattoman viherpekaloni takia, on tämäkin siis tekokasvi. Kovin aidolta se kyllä näyttää.

20.3.2010

Ehkä voin jo paljastaa...

Jotain suurta ja hienoa on tapahtumassa!
Ei, en ole vielä hankkimassa Bellalle kaveria eikä se liity mitenkään kissoihin.

Muutama viikko sitten sain tietää voittaneeni remonttilahjakortin ja tänään allekirjoitimme sopimuksen ja sovimme remontin alkamispäivän. Kyseessä on kylpyhuoneremontti. Koska itselläni ei ole omaa kylppäriä, oli selvää, että anna voittoni vanhemmilleni (onhan se edelleenkin myös minun kotini).

Olen saanut toimia pääsuunnittelijana ja lopputuloksesta tulee tyylikkään tummanharmaa-valkoinen: kiiltäviä isoja seinälaattoja ja muutama pehmeä yksityiskohta toteutettuna pyöreistä luonnonkivilaatoista. Remontti alkaa pääsiäisen jälkeen.

Nykyinen kylppäri on ensimmäinen ja ainoa, joka tähän huoneistoon on tehty vuonna 90, että jo oli aikakin... Voitto sattui muuten todella loistavaan saumaan, nimittäin olimme jo jonkin aikaa puhuneet kylppärin uusimisesta ja kas, kuin tilauksesta sain onnitteluviestin voitosta. Tulen kirjoittamaan uudistuksen etenemisestä kera havainnollisin kuvin täällä blogissani. Saatte nähdä, kuinka karmeasta tulee komea ja tylsästä tyylikäs.

Onneni on tosiaan kääntymässä. :D

18.3.2010

Helmet

Tänään hain postista jotakin Ebaysta tilattua, jonka ostin itselleni kevään kunniaksi: ihanat isot täyteläisenvihreät jade-helmet. Upeat! Odotan jo kovasti ilmojen lämpenemistä niin, että poolopaitakausi päättyy ja voin laittaa helmet kaulaan säteilemään. Helmet ovat luonnossa oikein hehkuvan vihreät.
Olen aivan ihastunut!

13.3.2010

Terveisiä Mingu Homesta!

Kävin tänään Mingu Home -liikkeen omistajan, Mian, kanssa juttelemassa maalattavista lehmistäni ja sopimassa tulevista työvuoroista. Jes, saan siis ainakin jotakin työtä kesäksi, vaikka niin kovin laihalta viimeaikoina onkin näyttänyt. Kiitos kovasti Mialle! Lehmien maalaus alkaa ihan tuota pikaa.

Tässä muutamia maistiaiskuvia liikkeestä:
















Tapaamisen jälkeen taroituksena oli mennä syömään lounasta Gyosai Sushiin, mutta paikka olikin take-away -ravintola, jossa oli paikkoja vain noin viidelle-kuudelle syöjälle. Emme mahtuneet, joten valitsimme tutun ja hyvän Success -kahvilan Korkeavuorenkadulta. Gyosai Sushista olin lukenut kehuja sen hyvästä hinta-laatu suhteesta, joten siellä aion käydä joku kerta uudestaa paremmalla tuurilla.

Wanhassa Satamassa on juuri nyt meneillään Kuva & Kamera -messut, joilla hirmuisesti houkuttaisi käydä, mutta sisäänpääsymaksu on minusta kyllä aika törkeä, 12 euroa, joten taidan jättää väliin. Tiedän, että messuilla olisi varmasti paljon hyviä tarjouksia joita en voisi vastustaa, joten ihan hyvä etten mene sinne houkutusten vietäväksi. Jospa nyt vain opettelisin ensin uuden kamerani käytön perinpohjaisesti, ennen kuin ryntään eteenpäin. Voisin keskittyä välillä lompakon suun sulkemiseen.

10.3.2010

Ihmeellinen roskiskatos

Talossa, jossa asun, on roskiskatos . No siinä nyt ei ole mitään erikoista, mutta se on merkittävää, että taloyhtiö on perustanut yhteen nurkkaan lehtihyllyn. Lehtihyllyyn voi tuoda omia hyviä lehtiä kiertoon muille luettavaksi. Miten loistavaa kierrätystä! Olen napannut sieltä mukaani monet kerrat ihania sisustuslehtiä.

Hylly on alkanut elää omaa elämäänsä myös tarpeettomien tavaroiden vaihtopisteenä: olen löytänyt sieltä mm. alpakkaisen kermakkosetin, leivänpaahtimen, seinäpeilin, rahin, punotun kassin, leluja, kirjoja, laavalampun, yms. Laavalamppua en tosin ottanut, mutta kaikenlaista on tullut vastaan. Viimeisin mahtava löytö oli ylellinen käsien ja kynsien hoitosetti. Pakkauksessa on käsivoide, kynsinauhavoide ja kaksi viilaa: toinen suorakaiteen mallinen (jokaisella sivulla kynsiviila eri karheuksilla) ja tavallinen karhea viila. Loistavaa, minulla kun kädet on aina rohtuneilla haavoilla ja kuivat kuin korput!



9.3.2010

Lehmät lisääntyvät


Nämä kantturat lähtevät Helsinkiläiseen pikkuputiikkiin myyntiin, kunhan ensin saavat väriä pintaansa. Saa nähdä, menevätkö kaupaksi. Kuvioiden koko ja muoto on vielä tässä vaiheessa pohdinnan alla.

6.3.2010

Sulavia jääpuikkoja


Kauniita ovat!

PS. Kävin ensimmäistä kertaa hiihtämässä tänä talvena. Olipas todella mukava ja virkistävä kokemus.

2.3.2010

Remontti vihdoin ohi!

Helpotuksen huokaus: talon julkisivuremontti on vihdoinkin ohi. Aamulla kävivät tarkastajat vielä katsomassa ikkunoiden työjäljen ja se on sillä selvä nyt. Ei enää pauketta ja ryskettä aamukahdeksalta, ei jatkuvaa kyttäystä tiedotuslapuista tai aikataulujen säätämistä. Jos tämä tuntui rasittavalta, en uskalla kuvitellakaan miltä putkiremontti mahtaa tuntua... onneksi nyt sitä ei sentää olla tekemässä tämän jäljellä olevan runsaan vuoden vuokra-asumiseni aikana (muutoin meikäläinen pakkaisi kimpsut ja kampsut ja muuttaisi äkkiä alta pois).

Kiitän remonttijumalia siitä. :)

1.3.2010

Tässä on lehmä


...Jonka maalasi Ruusu