6.6.2013

Karvoille kyytiä!


Tällä kertaa Buzzadorin kampanja vei minut testaamaan uutta Easy Wax -vahausrullaa ja Face Precision Wax & Care -kasvovahaa. Easy Wax -laite siis sisältää vahasäiliön joka kuumennetaan (n. 20 min), ja tämän jälkeen vaha voidaan rullata aplikaattorilla iholle. Olen itse käyttänyt tähän asti lähinnä shaveria, mutta kokeillut muutaman kerran myös itsetekemääni sokerivahaa. Kummatkaan metodit eivät ole olleet kovin mieleisiä (höylä aiheuttaa allergista kutinaa ja sokerivahaa oli hankala pitää oikeassa lämpötilassa), joten odotin suurella mielenkiinnolla tätä testausta.

Ensimmäisellä testikerralla Veet Easy Waxilla homma oli aika säätämistä ja vahaa tuntui olevan hankala saada sujuvasti rullamaan aplikaattorista, mutta toisella kerralla homma sujui jo oikein mallikaasti. Ensimmäiseksi kokeilemani 20 minuutin lämmitysaika ei ollut tarpeeksi pitkä, varsinkaan kun vahasäiliö oli uusi ja täynnä, eli kannattaa antaa laitteen lämmetä rauhassa sen 40 minuuttia. Vahan levitys onnistui kuitenkin lopulta hyvin alkukankeuksien jälkeen ja tulosta syntyi. Paketin mukana tulleet vahan puhdistuslaput tai oikeammin jälkihoitopyyhkeet tosin loppuivat alta aikayksikön ja olin tyrmistynyt, kun ohjeessa mainittiin, ettei vaha irtoa vedellä, saippualla eikä alkoholilla! No milläs sitten, kun puhdistuspyyhkeet loppuivat jo? Vauvaöljy mainittiin, mutta eipä allekirjoittaneella ollut moista sattumoisin kaapissa valmiina. Onneksi tökötti lähti myös ihan tavallisella rypsiöljyllä ja sitä saisin käyttää paljon, on nimittäin todella sitkeää kamaa tuo vaha irtoamaan. Vanulaput eivät olleet paras valinta rypsiöljyn levittämiseen, sillä ne eivät kestäneet rajua hankausta, mutta kangaspalat osoittautuivat parhaiksi tähän tarkoitukseen. Vaha ei myöskään haissut kovin nautittavalle, mutta ei todellakaan niin pahalle kuin olin aikaisemmin kuullut. Raju hankaus ja vaha itsessään aiheutti paljon ärsytystä ihollani ja vielä seuraavanakin päivänä oli jalat täynnä pieniä punaisia pilkkuja. Tämä ei siis todellakaan ole mitään herkkähipiäisten hommaa, vaikka paketissa väitettiinkin tuotteen sopivan myös herkälle iholle. Yllättäen kyllä toisella vahauskerralla ärsytystä ilmaantui vähemmän ja tästä opinkin sen, että kannattaa vahata ja puhdistaa yksi alue (esim. jalka tai käsi) yhdellä kertaa, niin vaha ärsyttää vähemmän. Lopputulos on kuitenkin lupausten mukaisesti ihanan pehmeä ja pysyy pitkään.

Face Precision Wax & Care -kasvovaha oli onneksi vesiliukoista ja sen käyttö oli helppoa, mutta välillä oikeaa vahamäärää oli hankala saada tuubista ulos ja kaikkia hennoinpia karvoja se ei minusta saanut irrotettua kovinkaan tehokkaasti, joksin muutaman kerran jälkeen loputkin irtosivat. Tämä vaha ei onneksi ärsyttänyt ihoa samalla tavalla kuin elektronisen aplikaattorin vastaava.

Miinuspuolia Veet Easy Waxissa ovat vaikeasti puhdistettava vaha, paha haju, operaation aikaavievyys ja jälkihoitopyyhkeiden vähyys. Plussaa laite saa helpokäyttöisyydestä ja yksinkertaisuudesta. Kasvovahan miinukset olivat toisinaan sopivan vahamäärän löytäminen ja hennoinpien karvojen poistamisen hankaluus. Plussaa kasvovaha saa vesipestävyydestä ja hellävaraisuudesta.

En ole vielä täysin varma jatkanko tulevaisuudessakin Veet Easy Wax -vahauslaitteen käyttöä, mutta ainakin se tekee minkä lupaa. Jos samaan laitteeseen saisi Veetin uusia vesiliukoisia vahoja täyttöpatruunoina, nopeuttaisi se huomattavasti vahausoperaatiota ja olisin todennäköisesti aika lailla myyty. Kasvovahalle minulla ei ole juurikaan tarvetta, joten sitä ei todennäköisesti minulta tulevaisuudessakaan löydy.