2.2.2011

Iittalan uutuuksia

Aika kivoja purnukoita Iiittala on ottanut uudelleen tuotantoon Kaj Frankin juhlavuoden kunniaksi. Kaikki muut värit terrakottaa ja tummansinistä lukuunottamatta sopisivat omaan värimaailmaani ja ottaisin mielelläni jokusen keittiöön tai muuten vain säilytykseen kotiini. Läpinäkymättömyys on etu joissain tapauksissa, mutta eivät nämä kyllä Jarseja voita kauneudellaan.

Kuva: finnishdesignshop.fi

Myös Klaus Haapaniemi on kuvittanut uuden sarjan nimeltä Korento. Kauniita kuvioita ja tuovat mieleeni vähän vanhanaikaiset mummolan astiastot, mutta hyvällä tavalla kuitenkin. Itselleni en näitä kuitenkaan värien puolesta kelpuuttaisi (jostain syystä en pidä oranssista...).



Kuvat: iittala.fi

Ikisuosikistani Kartiosta on nyt tullut uusi kukkavaasi. Tyylikkään simppeleitä, kuten kaikki tuoteperheen muutkin osat. Kissataloudessa kaikki lasiesineet ja -vaasit tosin ovat aina vaarassa ja siksipä ainakin kaatumisherkimmät ovat saaneet jäädä kauppoihin. Kuinkahan ohuita nämä ovat?

Kuva: iittala.fi

Ateena aamu -lasikello onkin sitten allekirjoittaneelle ihan uusi tuttavuus. Kuplia muistuttava lasimobile, mutta voiko tämä tosiaan kestää? Pelkäisin koko ajan, että vähänkin voimakkaampi tuulenvire tai ilmavirta murskaisi killuttimet alta aikayksikön, puhumattakaan kissoista.



Kuvat: iittala.fi
Mitä mieltä te muut olette?

2 kommenttia:

  1. Voi itku kun ymmärtäisikin noista jotain :P Olisi vähän sellainen elämäntilanne että _nyt_ pitäisi päättää minkä juomalasi- kukkamaljakko- ja jälkiruokakulhosarjan haluaa, ja olen aina tykännyt tuosta kartiosta ja inhonnut aino aaltoa ja nyt se vuoden aikana kääntyikin toisinpäin :D Kartio kyllästyttää ja Aino Aalto onkin nätti. Olen kaikissa sisustusjutuissa juuri tuollainen.. Äh. Onko mitään muita sarjoja edes? :P (Pentikeistä en tykkää.)

    Tuota lasimobilea katselin aiemmin, että vedottomassa, lapsettomassa, eläimettömässä huoneessa sisätilassa.. eli ei meille :D

    VastaaPoista
  2. luolaleijona: Kartioiden yksinkertaisessa muodossa on se hyvä puoli, että ne eivät pomppaa silmiin ja huuda erilaisuuttaan, kuten saattaisi ehkä käydä Aino Aalto -astioiden kanssa. Ja sama juttu Pentikin astioiden kanssa: ei minulle!

    VastaaPoista