13.12.2011

Tehdas pala palalta


 Olen huomannut, että monesti suuret hankintani sattuvat toteutumaan hyvin usein näin joulun alla. Mistäköhän moinen johtuu... Joka tapauksessa näin siis taas tapahtui, sillä pitkään haaveilemani teollisuusompelukone vihdoin kotiutui! Kone on vanha Singer, kolmisyöttöinen (eli se hienompi versio alasyöttökoneesta) ja painaa kuin synti, mutta ompelee lähes kaikkia mahdollisia ja kaiken paksuisia kankaita ja niiden lisäksi vielä paksuja nahkoja. Tämä ominaisuus oli juuri se, miksi tällaisen koneen halusin: koska koiravarusteiden - niin kankaisten kuin nahkaistenkin - tekeminen kiehtoo päivä päivältä yhä enemmän, ei nykyisissä pöytäkoneissani riittäneet voimat alkuunkaan niin jämäköiden ja paksujen materiaalien ompelemiseen. Mutta ne ajat ovat nyt ohi! Äänekkäämpihän tuollainen iso teollisuuskone toki on, mutta se ei ainakaan minua haittaa, sillä jatkuva tappelu koneen kanssa ja lankojen katkeilu kesken ompelutyön jäänee historiaan, ja se jos mikä, on suuri helpotus.

Sain oston yhteydessä paljon tarvikkeita, erilaisia kankaita ja aivan loistavaa paksua saapasnahkaa, joten ehkä minäkin voin joskus perustaa oman koiratarvikeompeluyrityksen. Pala palalta oma pikku paja kasvaa, ainakin materiaaleja jo on vaikka kuinka ja nyt vielä konekin niiden tekemiseen. Koneen lopullinen sijoituspaikka on vielä hakusessa, mutta johonkin sopivaan nurkkaan se pääsee.

2 kommenttia:

  1. Vau, kohta saamme nähdä tuloksia!
    Eikö tehdasompelukone vaadi voimavirtaa?

    VastaaPoista
  2. Viivi: Kyllä vaatii, mutta tähän on sähkömies tehnyt muutokset niin, että toimii valovirralla. Pistoke siis vain seinään ja ajamaan. :)

    VastaaPoista