14.3.2012

Putkiremontti ihan nurkan takana

Voi apua, talossani alkaa putkiremontti, tai oikeastaan on jo alkanut, mutta muutaman viikon päästä alkaa se todellinen kaaos. Sikäli tämä ei ole (toivottavasti) se rankin remonttivaihtoehto (eikä niin "kaoottinenkaan"), sillä saneeraus tehdään pinnoitusmenetelmällä, mutta koska ylläreitä aina tulee ja ääntä myös, valmistaudun henkisesti pahimpaan ja toivon parasta. Periaatteessahan talosta ei tarvitse muuttaa rempan ajaksi pois, mutta aikamoista sumplimista se vaatii niinä aikoina, kun vedentulo on poikki eikä vessaa voi käyttää. Pihaan tulee toki suiku- ja vessakontti, mutta ajatus aikaisin aamulla raahautumisesta ulos johonkin kummalliseen suihkukoppiin kera muiden talon asukkaiden, ei ole se mieluisin vaihtoehto. Onneksi pääsen tarvittaessa kriittisimmiksi viikoiksi pakoon vanhempieni luokse elukoiden kanssa. Jo ensi viikolla alkaa ensimmäinen vedetön viikko. Iso vesikanisteri on ainakin hankittava keittiöön, onneksi sentään tilapäinen vesipiste on rakennettu porraskäytävään. Mietityttää lähinnä vain käsien pesu ja tiskaaminen, suihkuista puhumattakaan... Saapa nähdä, kuinka kauan kestän, ennen kuin luikin porukoiden nurkille.

MUTTA nyt tulee se kysymys: miten te, jotka olette kokeneet sen perinteisen putkiremontin, olette pakanneet tavaranne ja hoitaneet asumisen? Oletteko muuttaneet tavaroineen päivineen pois ja tulleet sitten rempan valmistuttua takaisin? Jos olette jättäneet tavaranne remonttikotiin, miten olette ne pakanneet vai oletteko ollenkaan ja miten olette voineet olla varmoja, että varkaat eivät iske? Yritän kehittää strategiaa sen worst-case-scenation varalle, jos joku putki sattuu vaikka hajoamaan ja tekee vesivaurion huoneistooni tai johonki sen osaan... tai sitten jos todetaan, että perinteiseen putkienvaihtoon pitääkin turvautua.

3 kommenttia:

 1. Kun asuin putkiremonttitalossa tein niin että muutin pois tärkeimpien tavaroiden kanssa (pehmeät kuten sohva, sänky jne ja kalliiden kuten telkkari ja muu tekniikka) ja pakkasin kaiken muun pölyn tieltä. Asennutin makkarin oveen lukon ja sinne pakkasin kaiken mahdollisen. Kirjahyllyn paketoin sellaisenaan muoviin.

  Perinteisessä putkiremontissa se pöly on kamalinta, kun piikataan kaikki auki. Samoin tietysti se, että ovet ovat auki rappukäytävään ja kuka tahansa jantteri voi kävellä sisään. Kun tätä jatkuu 4 kk niin riskit on aika kovat.

  Kuulen todella mielelläni kokemuksia tuosta uudesta menetelmästä. Tiedätkö onko kyse pinnoituksesta vai ruiskuvalutekniikasta? Mikä yritys sen tekee?

  VastaaPoista
 2. Sitruuna: Kiitos selvennyksestä noiden tavaroiden osalta. Jotenkin noin ajattelinkin sen menevän.

  Meidän talossa remontin suorittaa http://www.pipeliner.fi/ ja kyseessä on siis pinnoitus. Näin infotilaisuuden jälkeen olen saanut sen käsityksen, että suurin haitta on veden- ja viemärinkäytön katkokset, mutta tosiaan se suihku/ vessakontti tulee pihaan. Toki isompaa haittaa tulee jos uusi samalla koko kylppärin/ keittiön, mutta minun kohdallani näin ei tehdä. Remontti suoritetaan muutamassa osassa, jolloin osalle asukkaista tulee vesi kun toisille ei, joten jos vaan on hyvä välit naapureihin niin heiltäkin liikenee varmasti esim. suihkussakäyntiapua. Kerron kyllä ilman muuta projektin etenemisestä täällä blogissani.

  VastaaPoista
 3. Hei!Tuttuni asuntoon tehtiin tuollainen pinnoitus. Hän oli poissa vain pari päivää ja sitten pystyi palaamaan takaisin. :)

  VastaaPoista