3.5.2013

Hälsans Kök tuotemaisteluja, osa 3Nyt testiin pääsivät viimeiset kaksi Hälsans Kök -kampanjatuotetta, kasvimureke ja falafelpyörykät. Kasvismureke oli murumaista kuten paistettu jauhelihakin ja maku oli edelleen hyvä, umamimainen. Aavistuksen tulisuutta olin havaitsevinani, muutoin aika mietoa ihan pelkästään. Tämä onkin kai tarkoitettu enemmänkin pohjaksi omille mausteille ja jatkojalostukselle (kuten spagettikastikkeen pohjaksi). Itse olin sen verran laiska, etten jaksanut ruveta suurempia kokkailemaan, mutta joka tapauksessa hyvää siis suoraan pussistakin lämmitettynä.

Falafelpyörykät sen sijaan poikkesivat eniten koko kvartetista, sillä näissä oli selvästi hyvin eksoottinen, mausteinen ja jopa sitruunainen maku. Koostumus oli myös muita verrokkeja höttöisempi. Yllättävää oli, että näissä rasvaa oli eniten kaikista neljästä maistamastani tuotteesta, mutta se ei maistunut tuotteessa ikävästi kuten monen muun maistamani kasvisruoan kohdalla usein on käynyt; rasvaa on ollut reilusti ja sillä on tunnuttu kompensoivan tuotteen muutoin mitäänsanomatonta makua.

Summa summarum: olin hyvin yllättynyt Hälsans Kök -tuotteiden hyvästä mausta ja koostumuksesta. Ainoa miinus tulee tuotteiden hinnasta, joka on selvästi kalliimpi kuin tavalliset, ei-vegetaariset tuotteet, mutta muihin kasvisruokiin verrattuna ne ovat aikalailla samoissa tasoissa. Hinta on kuitenkin sen verran kova, että mikäli jatkossa haluan nauttia kasvispihveistä tai -pyöryköistä, taidan tehdä ne ihan itse.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti