22.6.2009

Podi vai Sony?

Koska rakkaat pienet riiviökissani pureskelivat MP3 -soittimeni nappikuulokkeiden johdon rikki, olen etsiskellyt uusia kuulokkeita. Sinänsä helppo tehtävä, nappikuulokkeitahan myydään jo lähes jokaisessa kaupassa, mutta vaikeaksi sopivien löytämisessä tekevät omat korvani: niissä kun ei oikein minkäänmallinen nappi pysy tai istu kunnolla.

Napit ovat jatkuvasti putoamassa (tai siltä ainakin minusta tuntuu!), sotkeudun niiden johtoihin alati tai sitten toinen kuuloke kuuluu toista vaimeammin ja tuloksena on epätasapainoinen ääni. Lisäksi on kauhean vaikea tietää, miten hyvälaatuiset kuulokkeet lopulta ovat ja kuulostaako niistä musiikki hyvältä. Ostin taanoin hintavahkot sporttikuulokkeet muka hyvällä bassontoistolla ja istuvuudella, mutta auta armias kun sitten pääsin niitä käytännössä testaamaan, en ollut yhtään tyytyväinen! Ne eivät istuneet korviini ei sitten millään eikä ääni ole mikään erityisen hyvä. Arvatkaa vain harmittiko jälkeenpäin. Tämäntyylisiä kuulokkeita olen nyt viimepäivät etsiskellyt tuloksetta:

Kuva: Philips

Kuva: Scullcandy

Nykyinen soittimeni on Sony Walkman ja toimii oikein moitteettomasti, MUTTA sattumoisin muutama viikko sitten Jumbossa satuin käväisemään Sonyn liikkeessä ja minulle esiteltiin uusi innovaatio: MP3 soitin ilman kuulokkeita. No, ilman ja ilman, on siinä kuulokkeet, mutta kuulokkeet ovat yhtä kuin soitin.

Kuva: Sony

Erittäin houkutteleva vaihtoehto, ei olisi sitten vaaraa taas kerran kissojen järsimistä napeista eikä tarvitsisi enää sotkeutua kuulokkeiden johtoihin.

Ja tietenkin nyt kun tulin ajatelleeksi ostavani ihan uuden soittimen, miksi en saman tien ostaisi kauan himoitsemaani iPod Nanoa? Toisaalta tässä vaihtoehdossa tulee eteen taas se sama kuulokeongelma ja pistää miettimään, miksi tarvitsisin uuden soittimen.

Kuva: Apple

Ipodissa on kyllä aivan loistava ominaisuus (tyylikkyyden lisäksi): iTunes! Miten loistava tapa ostaa musiikkia itselle. Olen yrittänyt selvittää, voiko iTunesin kautta ostaa ja ladata musiikkia myös muille kuin Applen soittimille, mutta ainakaan vielä en ole löytänyt tähän vastausta (jos joku lukija tietää, otan tiedon ilolla vastaan!).

Yritän nyt kaupata vanhaa soitintani jollekin, olen nimittäin vähän jo ikäänkuin luvannut iPodin itselleni. ;)

3 kommenttia:

 1. Melkein vuoden podittomuuden jälkeen ostin taas keväällä uuden ja ah, se on niin ihana. Kaunis pieni vihreä. Kuulokkeina käytän itse Applen in-eareja.

  VastaaPoista
 2. Sitruuna: Samaan voisin itsekin yhtyä; ah, se on niin ihana! (vaikka en edes ole vielä koskaan sellaisella musiikkia kuunnellut)
  Osaatko muuten sanoa mitään tuosta iTunesista? Onko se helppo ja toimiiko moitteettomasti?

  VastaaPoista
 3. Juu, iTunes on tosi helppo, niinkuin muutkin Applen ohjelmat eikä mulla ole ollut sen toiminnan kanssa mitään ongelmia.

  VastaaPoista