24.11.2010

Vähemmän on enemmän


Tänä jouluna olen ajatellut pysytellä joululahjojen osalta minimissä ja ne mitä annan tai ostan, tulevat olemaan mahdollisimman ekologisia ja suurin osa itse tehtyjä. Lieneekö osaltaan taantuman varjo syynä tähän, mutta kaikin puolin olen yhä enemmän ja enemmän muuttumassa vihreämmäksi ja kulutuskriittisemmäksi. Käsin tekeminen on ihanaa ja anakin itse arvostan kovasti lahjoja, joita on oikeasti ajateltu ja niiden eteen on nähty vaivaa. Haluan tänä jouluna nauttia lähinnä tunnelmoinnista, koristelusta, leivonnasta, kiireettömästä olemisesta ja rakkaitteni seurasta. Toki olen näin tehnyt joka joulu, mutta nyt tuntuu, että aijon nauttia niistä entistäkin enemmän.

Ja jos nyt tarvitsen jotain sellaista, mitä en voi itse tehdä, lainata ystäviltä tai ostaa kirpparilta, odotan mieluummin joulun jälkeisiä alennusmyyntejä. Säästö saattaa olla (ja lähes aina onkin) todella huima, eli miksi en siis odottaisi vähän kauemmin.

Minkälaisia joulusuunnitelmia muilla on? Aijotteko kokeilla jotain uutta tai erilaista?

Toinen syy tulevan joulun downshiftingiin tullaan paljastamaan vähän myöhemmin, mutta vielä siitä ei hiiskuta tämän enempää.

3 kommenttia:

 1. Onko downshiftingin syy se minkä epäilen(/toivon)? Iiik!

  Itseltäni lahjan saavat vain veljeni lapset, he saavat pesämunaa rahastoonsa ja jonkun pienen vaatepaketin. Aikuisten kesken on lahjojen ostaminen lopetettu jo vuosia sitten.

  VastaaPoista
 2. Tänä vuonna ollaan ensimmäistä kertaa ostamatta niitä pirun lahjoja. Suutun, jos joku minulle jotain hankkii. Hetken harkitsin jopa joulun viettämistä jossain muualla kuin vanhempien luona, mutta siitä en pystynyt vielä luopumaan. Ehkä ensi vuonna. Jostain syystä en ole tänä vuonna edes yhtään joulumielellä. On ihan yhdentekevää onko jouluaattona kinkkua vai ei, kunhan vaan saa olla läheisten kanssa.

  VastaaPoista
 3. Sitruuna: Saas ny nähä. ;)
  Kuulostaa muuten tosi järkevältä antaa lapsille lahjaksi mieluummin juuri pesämunaa jollekin tilille kuin tavaraa.

  Tiina: Minulla taas puolestani on jo kovasti joulumieltä, toivottavasti sinäkin tavoitat omasi pian. Läheiset ja ihana joulutunnelma ovat kyllä se joulun paras asia!

  VastaaPoista