17.11.2010

Asuntounelmia

Koska sisustaminen on kovin lähellä sydäntäni, omaa unelma-asuntoa tulee miettineeksi useasti. Kerrostalo on ehkä huolettomin ja mukavin vaihtoehto sinkkuihmiselle asua, mutta toisinaan sitä haaveilee isosta maalaistalosta luonnon ja mahdollisesti veden äärellä. Iso upea päärakennus, vierasaitta, ateljee, talli, sauna... Mitä mahdollisuuksia!

Kuva: http://ww.kalvia.fi/kultt/Ruot/porkon.htm

Ajatus yhteisöasumisesta kiehtoisi niin, että kaikki lähimmät rakkaat asuisivat samassa pihapiirissä lähellä toisiaan, mutta kuitenkin omissa asunnoissaan/ taloissaan, vähän kuin ennen vanhaan sukupolvet yhdessä. Tila olisi myös yksi vahva motivoija: eläimiä voisi olla enemmänkin kissojen lisäki, kuten kauan haaveilemani toitsu ja mahdollisesti jopa oma hevonen. Mutta toisaalta taas mahdollinen palveluiden niukkuus olisi iso miinus ja oma auto pitäisi ehdottomasti olla.

Ja toinen unelma onkin sitten täysin vastakohtainen: kattohuoneisto Helsingissä jossakin upeassa vanhassa talossa, mutta sellaisen ostamiseen tarvitaankin jo aika paksua lompakkoa. Kiinteistövälitysfirmojen tarjontaa selaillessa ei voi kuin ihmetellä nykyistä vääristymää asuntojen hinnoissa. Kun keski-Suomesta saatat saada upean 300 neliön maalaistalon 2 hehtaarin tontilla navettoineen, aittoineen ja rantaviivoineen, samalla hinnalla et saa edes yksiötä Helsingin ns. "huonommilta" alueilta. Aivan uskomatonta ja järjetöntä!

Alla muutama kuva juuri sellaisesta upeasta kattohuoneistosta, jollaisessa asuisin oikein mielelläni:Kaikki kuvat: www.skeppsholmen.se

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti