18.6.2011

Ponejakin vielä...

Täällä Ruusunnuppulassa eläimet senkun lisääntyy... No ei vaineskaan, vaan ainoastaan nimen perusteella, nimittäin muutama päivä sitten sain vanhemmiltani ihan mahtavan valmistujaislahjan: Tunturin Cargo Poni 24 -pyörän! Tämä tulee niin tarpeeseen nyt uuteen asuntoon muuton myötä, kun omaa autoa ei luonnollisesti ole ja vanha pyörä aiheutti auttamattomia ranne- ja niskajumeja etukenon ajoasentonsa takia. Ponissa on siis etu- ja takapakkari ja tässä uusimmassa cargo -mallissa vielä etukorikin mukana. Kyllä nyt kelpaa lähteä kauppareissulle ja mukaan mahtuu vähän isompaa ja painavampaakin kuljetettavaa.


Kattavaa varustelua lisättiin sivupeileillä, takavilkkuvalolla ja pyörän pinnojen heijastimilla. Vain etuvalo vielä puuttuu ja hyvä uusi kypärä. Yakkay on ilahduttavasti tuonut markkinoille oikeasti hyvännäköisiä ja vähemmän noloja pyöräilykypäriä, siis vihdoinkin edes joku. Kun kypärä olisi katseenkestävä, sitä tulisi pidettyä enemmän ja luonnollisesti saisi sen tuoman turvan. Hinta vaan on taas aika kova (noin 100 euroa) verrattuna perusmalleihin. Muotoilijana kysynkin: miksi design aina maksaa niin paljon? Eikö hyvän ulkonäön ja toimivuuden pitäisi olla itsestäänselvyys?

yakkay.com

4 kommenttia:

 1. Heh, mulla on kans uusi kulkupeli ja just noita samoja kypäriäkin katselin, mutta rahasyistä tyydyin markettituotteeseen...

  VastaaPoista
 2. Miau. Onnittelut Ponista, makee!
  Mä ostin talvella Jopon (etten jää ilman) ja oon tyytyväinen paitsi siihen typerään vauhtikypärään joka ei todellakaan natsaa jopon kanssa.
  Harmi että noi tyylikkäät on niin kalliita.
  Hei, tohon koriin mahtuis sun eläinpesueesi :)
  Odotan kovasti kuvia Devistä ja tietysti myös kisuista!

  VastaaPoista
 3. Itse pihinä katselin aikaisemmin noita kypäriä sillä silmällä, että kaupasta saa vastaavan näköisiä halvemmalla ja "hatun" voisi tehdä itse päälle pikkurahalla. Syksyllä päälliseksi sopisi jokin virkattu villapipo, kesällä tuollainen kalastajahattutyylinen lakki.

  Käytännössä ei ole tullut toteutettua suunnitelmia, kun ei mulla ole kaupungissa pyörääkään. :)

  VastaaPoista
 4. Sitruuna: No joo, kyllä mäkin varmaan sellaiseen peruskypärään päädyn, kun on niitä tärkeämpiä rahareikiä muuallakin.

  Viivi: Kiitos! Tuota korillista mallia halusin oikeastaan just siksi, että siihen mahtuu koiruus mukaan matkustamaan. Ja tietty myös siksi, että kauppatarpeet mahtuu mukaan hyvin. :)

  Tiina: Itseasiassa sama on käynyt myös omassa mielessäni: tollaisen vastaavan kypärän sais varmaan aika kätevästi tuunailtua itsekin.

  VastaaPoista