27.6.2011

Säilytyspohdintaa ja valoa makuuhuoneeseen

Kesälomalla on aikaa käydä - ah! - ostoksilla Ikeassa. Eteiseni tarvitsee jonkin vaatekaappisysteemin sekä jonkin järkevän ratkaisun kissojen hiekkalaatikon piilottamiselle ja sijoittamiselle. Vanha kulmavessa ei mahdu uuteen kylppäriin, eikä sille ole oikein sopivaa paikaa löytynyt muualtakaan (eikä se todellakaan ole mikään esteettisin sisustusratkaisu sinällään). Lisäksi ratkaisun pitäisi olla sellainen, ettei Devi pääse tonkimaan hiekkikseen kissojen kikkareita, sillä kun on sellainen kiva tapa käydä nappaamassa sieltä pökäle ja viedä se suurena aarteenaan jonekin mukavaa paikkaan ja jäystää sitä (huoh, koirat)! Eteinen vaikuttaisi tällä hetkellä parhaalta paikalta ja suunnitelmissa olisi tuunata tai rakentaa sinne istuinpenkki, jonka sisään saisin kissanhiekkalaatikon näppärästi. Tilan mitat ovat kuitenkin sen verran vaativat, että mikä tahansa laatikko ei käykään.

Sitruunan Bestå -kissanvessatuunauksesta inspiroituneena yksi vaihtoehto olisi kopioida idea, mutta käyttäen kahden Bestån sijasta vain yhtä kaappia, tai sitten rakentaa juuri mittoihin sopiva laatikko itse liimapuulevyistä. Pitänee nyt punnita, kumpi tulisi edullisemmaksi. Ratkaisu Ikea olisi ainakin tyylikkään näköinen, mutta itse liimapuusta rakentamalla saisin laatikosta juuri sopivan kokoisen ja varmasti kestävän. Tuntuu vain, ettei oikein mitään ratkaisua saa alle sadalla eurolla. :/

Asia jäi kuitenkin vielä hautumaan, mutta reissulta ostin makuuhuoneeseeni kattovalaisimen. Okei, onhan se aika kopio, mutta tykkään siitä tosi paljon ja sopii makkariini ihan passelisti!

Ikea

Kotimatkan kauppareissulta löytyi myös kauan etsimäni alumiininen juomapullo sopuhintaan ja ihan oikeassa värissä (ilman typeriä logoja), joka lähti mukaan. Täytyyhän sitä nykyään olla juomapullo aina mukana, ei pelkästään itseä varten, vaan myös pikkuisen koiruuden takia. ;)

7 kommenttia:

 1. mikä ihana idea!! meillekkin nyt uuteen elämäntilanteeseen pohditaan kissaa, ja meilläkin on koirien suhteen tuo sama kakkavaras-ongelma steffien puolesta..

  VastaaPoista
 2. piti vielä käydä kommentoimassa, että pliiiiis, devistä kuvia<3 täällä ollaan malttamattomia :DD

  VastaaPoista
 3. maija: Juu, kuvia on tulossa piakkoin ja kakkavarkaat on saatava pysäytettyä jotenkin... ;)

  VastaaPoista
 4. Kakkaloora, joko Ikean kamasta tai "omasta päästä" :D, ja sitten Zooplussasta luukku? Tai jos koiruus osaa mennä luukusta niin sellainen luukku, joka aukeaa vain sirulla?

  VastaaPoista
 5. Miu. Pitäis varmaan laittaa se wc-tsydeemi sen verran korkealle ettei pikkukoira pääse sinne.
  Minäkin odotan Devin ja kisujen kuvia :)
  Googlaten löydät Iksu kamoista tuunattuja esim. kissojen vessoja. Osoite on muistaakseni ikeahackers.com. Mulla on täällä mökillä aika hidas yhteys joten en nyt etsi sitä.

  VastaaPoista
 6. Sitruuna: Uskon, että sellainen pelkkä vähän lattiasta korkeammalla sijaitseva aukko laatikon seinässä on tarpeeksi haastava pikkuisen koiran kiivetä. Luukkukin voisi olla aika hyvä, mutta voi olla, että Bella ei osaisi/ uskaltaisi siitä mennä. Myös ModCatia olen miettinyt, mutta se vaatii taas sen huoneen nurkan tms. paikan näkösällä, vaikka onkin satakertaa tyylikkäämpi kuin perinteiset kissanvessat.

  Viivi: Kuvia on tulossa ja Ikeahackersia koluttu jo paljon. Kiitos kuitenkin vinkistä! ;)

  VastaaPoista
 7. ^^ Kiva vihreä juomapullo.

  VastaaPoista