19.8.2011

Murunkerääjä

Kissataloudessa ainainen siivoamisen kohde tulee kissojen hiekkalaatikosta: muruja on joka puolella lattioilla ja välillä vähän muuallakin. Oma pölynimurini on totaalifloppi, eikä se jaksa imeä juuri mitään hirvittävästä käyntiäänestä puhumattakaan. Kaipaisin siis vinkkejä imurista, jolla olisi hyvä hinta-laatu suhde. Dysonia mietin aluksi, mutta sen hinta on aika suolainen ja sain juuri taannoin kuulla, että se ei ole lopulta kovan hintansa väärti. Electroluxin Ultra Silence houkuttaisi hiljaisuutensa takia, mutta muuta en siitä sitten tiedäkään. Mikä olikaan se vähän retro pölynimurimalli, jossa on kangasputki? Muistan jonkun bloggailleen siitä joskus...

Ja edelleen kapaisin tietoja Dymo Juniorin ja Dymo Omegan eroista! ;)

9 kommenttia:

  1. Meillä on Dyson DC32 Animalpro ja on se kieltämättä hyvä, mutta en silti ole täysin vakuuttunut, että se olisi hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Sillä on hyvä imuteho, mutta niin taitaa olla aika monella muullakin imurilla, jos halpikset jättää laskuista. Pölypussittomuus on plussaa ja jos olisin uutta imuria hankkimassa, niin en mitenkään automaattisesti päätyisi Dysoniin, mutta pölypussittoman mallin haluaisin silti. Kätevää kun säiliön pääsee joka imuroinnin jälken tyhjentämään ja ei tarvitse jatkuvasti olla vaihtamassa pusseja. Eipä tästä paljon hyötyä ollut, mutta tulipahan jotain vastattua :)

    VastaaPoista
  2. Hra Mäykynen: Kiitos kommentista, kyllä siitä oli paljon hyötyä! Siis pölypussitonta suosittelette. Sellaista olen itsekin kyllä pohtinut, mutta pussi on kyllä hygieenisempi. MUTTA pussien kanssa on aina tylsä puljata ja niiden ostamiseen menee rahaa. :/ Pohditaan, pohditaan...

    VastaaPoista
  3. On totta, ettei oikein voi kiistää etteikö säiliön tyhjentäminen olisi tietynlainen likaongelma. Itse käyn tyhjentämässä säiliön ulkona jokaisen imurointikerran jälkeen, mikä on meillä helppoa, kun asutaan pientalossa. Kerrostalossa voisi olla hiukan haastavampaa varsinkin jos ei ole parveketta. Säiliötä avattaessa on vaikea välttyä pieneltä pölyn pöllähdykseltä ja sisätiloissa tämä on tietysti ikävää ja erityisen ikävää jos sattuu olemaan allergia, astma yms. Omasta asunnosta imuroitua pölyä ja karvaa se kuitenkin vain on, joten siis varsinaisena hygieniaongelmana en sitä pidä, kun varmasti nuo eläimet itsessään ovat suurempi riski ja nekin terveelle hyvin minimaalinen. Aika suuren osan säiliöstä pystyy pesemään ja loputkin osat pyyhkimään (siis Dysonissa, muista pölypussittomista ei ole kokemusta), joten sinällään laitteen saa halutessaan pysymään siistinä. Arvostuskysymys tämä on: itse tykkään pussittomuuden helppoudesta ja toki ekologisuus ja halpuus on vielä lisäplussaa. Jollekin toiselle taas pölypussin siistimpi hävitysmahdollisuus on isompi plussa.

    VastaaPoista
  4. Hra Mäykynen: Pölypussittomuus on kyllä aika kiva juttu, sillä inhoan niiden pussien ostoa (ja tietty niihin kuluvaa rahaa). Sellaisen käsityksen olen toisaalta saanut, että pölypussittomissa imureissa ei voi säätää sitä imutehoa ollenkaan, eli jos se teho vie matot alta, niin ei voi mitään. :/

    VastaaPoista
  5. Käsitys on oikea ainakin Dysoneissa eli imutehoa ei voi ollenkaan säätää. On meillä silti matot vielä hengissä ;) mutta joskus imutehon säätö kieltämättä olisi näppärä. Tuo Dysoneiden syklonitekniikka perustuu kai juuri suureen imutehoon (jos tehoa ei olisi tarpeeksi, pöly ei kai linkoutuisi pois ja sitten koko imuri olisikin hyödytön pölynlevittäjä). Mutta olen kyllä siinä käsityksessä, että kaikki pölypussittomat eivät toimi vastaavalla tekniikalla ja niissä tehon säätö olisi mahdollista pölypussittomuudesta huolimatta. Pikaisen selvittelyn perusteella jäin siihen käsitykseen, että ainakin Electroluxilla olisi pölypussiton malli, jossa tehon säätö on mahdollista. En nyt kyllä ihan vannomaan menisi, kun tämä oli aika pikaisen googlettelun johtopäätös :)

    VastaaPoista
  6. Hra Mäykynen: Kiitos perusteellisesta tutkimustyöstä! Pitääpä seuraavan kerran kaupoille mennessä kysellä enemmän noiden pölypussittomien mallien säätömahdollisuuksista. Ihan loistavaa, että tajusin huudella asiasta täällä blogissa. Kiitos vielä avusta! :D

    VastaaPoista
  7. Meillä kolmen kissan huushollissa käytetään Electroluxin varsi-imuria usein, on mielestäni kätevä ja vie niin vähän tilaa ja mikä parasta, ei tarvitse pussia. En kyllä joka kerran jälkeen tyhjennä sitä. Tyhjennetäänkin vain keittiöroskikseen eikä mitään ongelmia. Lisäksi meillä on isännän mieliksi tavallinen pieni imuri.
    Kätevästi kissankarvat ja hiekat saa myös mikrokuitumopilla ja pelkällä kumi(kuivaaja) lastalla. Siinä staattinen sähköisyys vetää hyvin karvat puoleensa. Huh, kylläpä nyt tuli siistii;)

    VastaaPoista
  8. Meillä on kaksikissaisessa perheessä Mielen Cat&Dog http://www.miele.fi/fi/kotitalous/tuotteet/1325_20526.htm. Siinä on kuusi eri "ohjelmaa", tai miten sen nyt sanoisi - imurissa ei siis ole portaatonta säätöä. Pienimmällä imuteholla varustettu on niin hiljainen, että sillä voi huoletta kerrostalossa imuroida vaikka yöllä - jos sellainen tarve nyt jollekulle tulee. :)

    Cat&Dogissa tulee mukana erikoissuulake, jossa on pyörivät harjakset. Se pitää aikamoista mekkalaa, mutta kaapii kyllä matoista ja patjoista erittäin tehokkaasti karvat, hiukset ja pölyn. Suurimpaan imutehoon yhdistettynä se on tosin aika tuhoisa - itse onnistuin kerran imaisemaan sillä kylpyhuoneen matosta palasen. :D Ei vissiin ole tarkoitettu, että kovimmalla imuteholla ja erikoissuulakkeella imuroitaisiin keveitä mattoja tai kankaita... Onneksi matto oli Ikeasta tuttu yhden euron ostos, joten ei harmittanut. Raskaampien mattojen kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa, ne kun eivät pääse pyörivien harjasten väliin.

    Olen ollut Mieleen tyytyväinen.

    terv. Eräs nimetön lukija, joka tykkää blogista kovasti ja toivoo enemmän postauksia :)

    VastaaPoista
  9. Juu, tuo Miele on meidänkin mielestä todella hyvä! (ja sen sai lempivärinäni turkoosina, iiiiso plussa :D)

    VastaaPoista