15.4.2009

Mitäpä tässä...

Eteiseni on sen verran hankalan muotoinen, ettei siitä saa oikein hyvää kuvaa näytettäväksi uudessa maalipinnassa. Toiseksi, vanhan ja uuden maalin väriero on kuitenkin niin pieni, että sitä tuskin kuvista edes huomaa, joten... sorry, no pictures after all. :/

MUTTA, ei hätä ole tämän näköinen, muistin etten ole ottanut kunnon kuvaa siitä tuolista, jonka uudistamisprojektista bloggailin jo aijemmin. Napsaisinpa sitten kuvan.


Koko päivä on ollut hirmu kaunis ja aurinkoinen. Asuntooni pääse aurinko paistamaan esteettä, ja auringonlasku oli upea. Kuva otettu ikkunastani.


Amppeliprojekti etenee nyt siten, että olen kokeillut erilaisia tekniikoita virkata amppeliin kasvia. Kuulostaa ehkä omituiselta idealta virkata kasvi, mutta koska lankakeriä on siunaantunut minulle jo aikamoinen laatikollinen, päätin kokeilla niiden hyödyntämistä. Idea lähti Sisusta! -messuilta, jossa bongasin huovasta tehtyjä "viherkasveja" ja ne olivat todella hauskan ja aidon näköisiä. Jos siis huovasta, miksei langastakin?
Omasta amppelikasvistani olisi tarkoitus tulla jotakin helmivillakon tapaista: pitkää, pampulaista ja roikkuvaa. Jos virkkaaminen ei onnistu, suuntaan Plantageniin ja silkkikasviosastolle. ;) Täytyy myöntää, että itseasiassa minua on jo kauan poltellut siellä myytävät silkkiset amppelikasvit, mutta nuukakustaana en ole vielä ostanut... saa nyt nähdä miten virkkausoperaatiossa käy.

7 kommenttia:

 1. Kiva pinnatuoli! Minäkin uusin maalit pariin pinnatuoliin ja kahteen muuhun vanhaan tuoliin jokin aika sitten. Tuli valittua sellaiset värit, joista en sitten pitänytkään ja siellä ne nyt sitten ovat väärän värisinä keittiössä. Kesällä ajattelin maalata ne kaikki luultavasti mustiksi. Tosin nyt jostain syystä olen pohtinut myös vaalensinistä/turkoosia.

  VastaaPoista
 2. Juu, noita tuolejahan näkee lähes aina kierrätyskeskuksissa ja kirppareilla, mutta minustakin ne ovat kivan näköisiä. Varsinkin, kun ne maalaa sisustukseen sopiviksi. Pelastin tuon joutumasta roskalavalle.
  Ja hei, sininen tai turkoosi kuulostaa tosi hyvältä! Sähäkältä, sanoisin. :)

  VastaaPoista
 3. Olet varmaan nähnyt messuilla näitä huopakasveja? Aivan ihania mielestäni ja heti herää ajatus, että jospa minäkin...
  http://www.sirkkakannusmaki.fi/

  VastaaPoista
 4. Sitruuna: Kyllä, juuri noista se idea lähti liikkeelle!
  Siis kerrassaan nerokas ajatus hyödyntää villaa ja kehitellä siitä jotakin uutta ja raikasta, pointsit siitä Sirkka Kannusmäelle. Heti alkoivat omat sormet syyhytä, kun bongasin hänen myyntikojunsa. ;)

  VastaaPoista
 5. millaisella maalilla maalasit tuolin? mulla olis sama projekti edessä kun saan mummun vanhat tuolit ja pyöreän pöydän

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Maalasin tuolin muistaakseni täyskiiltävällä Tikkurilan Helmi kalustemaalilla.

  VastaaPoista
 7. Aloin selaamaan nettiä ja törmäsin tuoliisi, onko tuo jokin tapiovaaran tuoli? Mummolassa oli samankaltaisia tuoleja ja olen niitä kaivannut! es0@luukku.com

  VastaaPoista