26.5.2009

For the love of stop motion

Kaikkien aikojen suosikkielokuviini kuuluvat Tim Burtonin ohjaamat stop-motion animaatiot Painajainen ennen joulua ja Corpse bride.
Sain huomata eilen netissä surffaillessani, että nyt on yhdestä lempikirjastani tehty juuri tällainen samanlainen animaatio: Neil Gaimanin Coraline sai ensi-iltansa amerikoissa helmikuussa ja Suomessa nukkeanimaatio nähdään 5. kesäkuuta. En malta odottaa!


Tyylinä stop-motion-animaatio on huikea, sillä suurimmaksi osaksi kaikki hahmot, miljööt, tavarat, rakennukset, yms. tehdään käsin viimeistä yksityiskohtaa myöten. Voitte vain kuvitella, kuinka kiehtovaa se on nukkekoteja harrastavan allekirjoittaneen mielestä (enpä ole tainnut mainita tästäkään aiemmin...).
Sitä kaikkea on vaikea pukea sanoiksi tässä ja nyt, joten suosittelen lämpimästi vierailua elokuvan nettisivuilla (ks. linkki alla).

Ja sitten jotain aivan muuta. Tänään sain vihdoinkin tehtyä jotakin kivaa pelkän köllöttelyn sijaan. Ompelin Tilda -kirjan ohjeilla lintusen, mutta siltä puuttuu vielä nokka, joten otan kuvia heti sen valmistuttua.

Huomenna olisi suunnitelmissa käydä katsomassa Design forumin Vuoden nuori muotoilija -näyttely, nyt alkavat olla siihen viimeiset hetket. Huomiseksi on luvassa sadetta, joten pitää nyt katsoa miltä huomenna näyttää vai jäänkö mieluummin kotiin.

KLIK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti