7.5.2009

Reppumatkaaja

Kuinka moni meistä omistaa laukun tai repun? Kuinka monella on niitä monta? Kuinka moni on löytänyt sen täydellisen, juuri itselle sopivan laukun?

Minä en ole. :(
Tai olen useitakin, mutten materiaalista, joka oikeasti kestäsi pitempään kuin sen yhden vuoden.
Olen erityisesti tykästynyt reppuihin. Lyhyenä ja pienenä ihmisenä repussa on kevyempää kantaa isompikin lasti kuin retuuttaa ryhditöntä laukkua olkapäällä. Tietenkin vapaa-ajan riennot ja juhlat ovat asia erikseen, mutta arkikäytössä reppu on juuri passeli minulle.

Mutta mistä löytää se täydellinen reppu? Juuri nyt minulla on nyloninen keinokuitureppu, joka vajaan vuoden käytön jälkeen alkaa osoittamaan lopun merkkejä. Nettiä selatessani ainakin muutama potentiaalinen vaihtoehto löytyi: Fjällrävenin retro Kånken miellyttää hauskalla ulkonäöllään (ja värejäkin on useita, ei tosin puhdasta vihreää), sekä myös saman valmistajan Urban Woods, Kumera, Packer ja Campus -sarjan reput (tosin muodoiltaan aika tavallisen näköisiä Urban Woodsia lukuun ottamatta).
Kuva: Fjällräven

Kysymys kuuluukin: kuinka kestäviä ne ovat?
Voisi kuvitella, että eräretkeilyyn ja reissuamiseen suunniteltuina ne olisi valmistettu kestämään, mutta eihän noistakaan loppujen lopuksi koskaan tiedä...

Olisin niin mielelläni ostanut repun Marimekosta, mutta sopivaa mallia ja sopivaa kokoa ei ole putiikin valikoimissa.

Minulla kyllä on yksi nahkainen reppu, mutta siinä on muutama ongelma: ensinnäkin sisävuori on ratkennut (okei, korjattavissa), repun kantohihnat ovat liian kapeat niin isolle repulle ja kolmanneksi se on itse asiassa hemmetin epäkäytännöllisen muotoinen! Harmittaa, sillä nahkahan nyt olisi ehdottomasti se kaikkein pitkäikäisin materiaali. Pitäisi varmaan mennä ihan suutarille teettämään itselleni ihan uniikki, omiin tarpeisiin suunniteltu reppu.
KLIK
Fjällräven

4 kommenttia:

 1. Kånkenille ääni minulta. :) Vuosia isoveli piti sitä koulureppuna ja sen jälkeen minä pidin sitä koulureppuna. Aktiivista käyttöaikaa tuli varmaan lähemmäs kymmenen vuotta yhteensä ja edelleenkin se on jossain kotona tallella. Kestää!

  VastaaPoista
 2. Tiina: kiitos tiedosta! Tuo Kånken on tosiaan jo pidemmän aikaa pörrännyt mielessäni ja nyt sen pisteet vain nousevat kun kirjoitit ihan konkreettisia käyttäjäkokemuksia. Kukka sinulle! :)

  VastaaPoista
 3. Retro-Kånken on omalla tavallaan klassikko, mutta ainakin aikanaan siinä oli ihan kamalan ohuet ja kvoat ne kantohihnat, eivät kovin ergonomiset. Lievätkö sitten korjanneet ajan kuluessa?

  Oma reppuni on Marimekon Kapseli, istuu loistavasti minulle ja tykkään. Muutenkin Marimekon laukut ovat parhaat.

  VastaaPoista
 4. Sitruuna: Hyvä pointti tuokin, täytyy käydä ihan kunnolla hypistelemässä tuota Kånkenia. Yleinen puute tosiaan repuissa näyttäisi olevan juuri ohuet ja kovat olkaimet.

  Marimekon laatuun ja laukkuihin luotan ja Kapselia olen myös katsellut, mutta onko siinä tarpeeksi sivutaskuja pikkutavaroille? Itsellä kun on aina ties kuinka monta pussia ja nyssäkkää mukana. ;)

  VastaaPoista