25.2.2009

Designpäivän tuomisia

Kokonainen päivä pyhitetty ihanien design -putiikkien kiertelyyn, mikä voisikaan olla niin inspiroivaa?

Kävin Design Forum Finlandissa, jossa oli tällä hetkellä Fennia Prize 2009 ja Design Shake -näyttelyt. Mielenkiintoista ja innovatiivista! Seuraavana vuorossa Pino ja Funktio, joista jälkimmäisestä ostin Normann Copenhagenin yhden kukan ruukun (Pot for one flower, mustana), jossa tosin en aio pitää kukkia vaan hammasharjoja. Olen jo jonkin aikaa etsinyt sopivaa ja hyvän näköistä hammasharjatelinettä - tai yleensä jotakin, jossa voisin niitä säilyttää - ja nyt vihdoin löysin itseäni erittäin paljon miellyttävän vaihtoehdon. Kissojen takiahan kaikki lasinen/ posliininen/ muuten vain helposti särkyvä on out of question, niinpä kuminen versio on enemmän kuin toivottu.

Pyörähdin myös Formverkissa, Moko Marketissa ja kuljimme koko Korkeavuorenkadun päästä päähän tarkastaen pikkuliikkeiden tarjonnan. Kaikkea ihanaa teki kyllä mieli (well, obviously!), mutten sitten mitään sen kummempaa ostanut. RICin siivousrättejä ja keittiöpyyhkeitä voisi tosin joku kerta ostaa, mutta ensin käytän vanhat Chifonetit loppuun.
Korkeavuorenkadun loppupäässä muuten sijaitsee vierailemisen arvoinen ihana pieni kahvila/ leipomo Success, jossa nautin lounaan ja jonka hinta-laatusuhde on loistava! Kahvilassa myydään tuoreita itse leivottuja leivonnaisia, jättimäsiä korvapuusteja, täytettyjä patonkeja yms. Ja rahoille todellakin saa kunnon vastinetta, mikä alkaa ikävä kyllä olla aika harvinaista tänä päivänä. Syömässäni tonnikalapatongissa (kanapatongit olivat juuri loppuneet) oli niin paljon täytettä, että hyvä kun pysyivät leivän sisässä. Joskus Cafe Picnicissä käyneenä Succesin patongit ovat kuin vertaisi Sotkaa Aeroon (eli siis huhhuh)! Kannattaa siis painaa paikan nimi mieleen.

Lopuksi vielä unelmointikierros Taideteollisuusmuseossa, Artekissa, Papagenassa ja Marimekon kautta bussiasemalle. Ihana ja onnistunut päivä kaikin puolin, jopa sää suosi auringonpaisteella.
Huomenna alan ompelemaan tyynynpäällisiä, joihin ostin eilen kankaita Eurokankaasta. Vihreää ja tyylikästä harmaata on siis luvassa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti