26.1.2010

Kolmijalkaisia

Vuokra-asuntoni keittokomero on pieni. Hyvin pieni. Minulla ei ole ollenkaan varsinaista ruokapöytää vaan syön joko keittiön työskentelytasolla tai kirjoituspöytäni ääressä. Jos syön keittiössä, istun kolmijalkaisella pianotuolilla, jonka korkeutta voi säätää. Tuolia on korjailtu jo monta kertaa aikaisemmin hajoamisen partaalta, mutta koska hajoamisen merkkejä on taasen havaittavissa, olisi ehkä aika ostaa uusi jakkara. Kriteereinä on kolme jalkaa, helppo siirreltävyys ja mielellään (muttei välttämättä pakollisena) istumakorkeuden säädettävyys. Tilaan ei yksinkertaisesti mahdu isompaa tai monijalkisempaa istuinta.

Koska olen lopen kyllästynyt halpoihin sekundatuotteisiin, haluaisin nyt ostaa jotakin kestävämpää. Heti ensimmäiseksi minulle tuli mieleen Eero Aarnion Rocket -jakkara. Se on kivan näköinen, ajaton ja kaiken lisäksi designklassikko. Ainoa huono puoli löytyy sen istuinosasta: jakkara ei ole säädettävä. Baby Rocket on ehkä vielä söpömpi kuin Rocket, mutta taitaa olla tarkoitukseeni liian matala. Tässä joitakin varteenotettavia vaihtoehtoja:


Rocket ja Baby Rocket


Magis: Stool One


Sebastian Jansson: Habitus


Philippe Starck: WW Stool


Kinetics Design Studio Team: K700


Oskar Zieta: Plopp Stool

Osassa näistä on huonona puolena korkeus sekä kova hinta. En myöskään ole varma, saako kaikkia edes Suomesta tällä hetkellä. Pitää varmaan mennä kaupunkikierrokselle joku vapaapäivä.

4 kommenttia:

 1. Kaikki eivät näytä siltä, että niissä olisi kovin mukava istua - vaikka useinhan juuri sellaisissa tuoleissa lopulta on hyvä istua. Minun silmääni miellyttävät eniten Rocket (Bellalle Baby Rocket?) ja K700, joka tosin näyttää siltä, että saisin sen hetkessä kumoon. :)
  Hienoja jakkaroita kuitenkin, katseenvangitsijoita.

  VastaaPoista
 2. Jenni: Hyvä idea, Bellalle Baby! :D
  Itse en oikein osaa ollenkaan päättää, mistä pidän eniten. Kuitenkin loppupeleissä hinta ja korkeus ratkaisee, vaikka olenkin päättänyt satsata nyt laatuun ja olen valmis maksamaan vähän enemmänkin. Rocket on kuitenkin ehkä vahvimmalla sijalla tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tuosta Philippe Starckin WW Stoolista tuli heti mieleen jotain hävytöntä. :D

  VastaaPoista
 4. Tiina: Nyt kun sanoit... ;D

  VastaaPoista