11.1.2010

Vihdoinkin jotain tapahtuu

Joululoma on ohi ja arkinen aherrus jatkukoon. Kissat ja kassit kainaloon ja auton kokka kohti opintoja.

Kun lähdin joululomalle kolme viikkoa sitten, jätin kämpän siihen kuntoon, että remonttimiehet voisivat vaihtaa uudet ikkunat loman aikana (suojamuovit ja -pahvit lattioilla, huonekalut siirrettynä pois tieltä). Ilmoitus loppuvuden aikatauluista tipahti postiluukusta ennen lomia ja kertoi, että ikkunoita ryhdytään vaihtamaan joulunpyhien jälkeen. Ajattelin, että onpas hyvä että vaihtavat ikkunat lomani aikana kun olen kissojen kanssa poissa paikalta. Eivät pahus päässeet vaihtamaan kovien pakkasten takia.

Kämpästä piti sitten siirtää ja poistaa kaikki suojavarustukset ja todeta, että huomenna ne kaikki on laitettava taas uudestaan paikoilleen, sillä sunnuntaina vastassa oli odottamassa lappu, jossa ilmoitettiin ikkunoidenvaihdon alkavan maanantaina klo 8.00. Jouduin siis skippaamaan tunnit. : /

No heräsin sitten tietenkin jo klo 6.50 valmistautumaan operaatioon, mutta homma alkoikin huonestossani vasta noin klo 10. Olin kuolemanväsynyt ja nuokuin sängyllä istuen tekemättä mitään, enkä voinut oikein tehdä muuta kuin odottaa.
Kun remppahemmot vihdoin saapuivat, hoitui homma kuitenkin mukavan reippaasti. Kauhea sotku siitä syntyi ja huomenna tulevat tekemään vielä viimeistelyjä. Harmillisesti keittiön seinästä halkesi pala, se pitää paikata ja koko ikkunasyvennys maalata, mutta suurin työ on nyt tehty. Onpa ihanaa, kun kerrankin tässä huoneistossa on jotain oikeasti uutta, nykyaikaista ja kauniin siistiä. Ne vanhat kippi-ikkunat olivat kyllä vihoviimeiset, onneksi niistä nyt päästiin! ;)
Kananpaskaseinät = lohjennut pala

Loppupäiväni meni suojamuoveja ja -pahveja korjaillessa, imuroidessa ja lattoita pestessä. Kyllä nyt on ylellinen olo kun kaikki on niin puhdasta. Huomisen jälkeen pääsen sitten laittamaan loputkin tavarat paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti