28.4.2010

Lilja4 kommenttia:

 1. Liljat ovat todella kauniita, minun lempikukkiani, mutta tiesithän että liljat ovat kissoille todella myrkyllisiä? Niitä ei tarvitse kissan edes purra vaan myrkytyksen voi saada jo siitä että se että pöly tarttuu kissan turkkiin ja kissa sitä nuolee... tai esimerkiksi niinkuin meill,ä suurin riski on että kissa juo maljakosta :(

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Hui kauhistus, en tiennyt! Kiitos kun kerroit!
  Epäilin kyllä liljan myrkyllisyyttä, mutten tiennyt sen olevan noin ärtsy tapaus. Pitääpä laitta jonnekin kissan ulottumattomiin tuo, vaikka kovin kaunis se onkin.

  VastaaPoista
 3. Tämä nyt on 'tällainen' sivu (eli ei virallinen), mutta tosiaan googlella löytyy lisätietoa kyllä muualtakin
  http://www.hillspet.fi/fi-FI/Cat/Kitten/Behaviour-and-Lifestyle/Seasonal-advice.aspx

  Eräällä kissojen terveysluennolla joku lääkäri kertoili juurikin kissojen myrkytyksistä, ja että yksi yleisimmistä aiheuttajista on liljat, koska ne on niin yleisiä, sisällä ja ulkona. Nyt en muista lääkäristä enempää mutta hän puhui kissojen veripankista ja siitä mihin sitä verta yleisimmin tarvitaan, ja siis kaikki myrkytykset on yksi iso syy.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kiitos linkistä. Pitääpä käydä tsekkaamassa tuo. Minulla on tallennetuna ainakin yksi kissoille myrkyllisten kasvien lista, mutta kaikki lisätieto ei ole koskaan pahitteeksi.
  Muta nyt on lilja turvallisesti ulkosalla poissa kokonaan taloudesta, joten vaara on ohi ja uusi asia opittu: ei enää liljoja meille, kiitos! ;)

  VastaaPoista