16.4.2010

Pyörällisiä

Kevät innostaa aina pyöräilemään. Nykyinen pyöräni on ihan kunnossa, mutta olen vuosien aikana huomannut siinä suuria puutteita. Ensinnäkin, ajoasento on äärimmäisen huono vähänkin pidemmillä matkoilla. Koska pyörä on maasturimallinen, ovat istuin ja ohjaustanko aika lailla samalla korkeudella, mikä tarkoittaa ajoasennossa käytännössä etukenoa. Niskassa tuntuu ja ranteet rasittuvat kannatellessa eturuumiin painoa.

Tästä syystä olen jo kauan tykännyt Jopo -mallisista pienistä, pystyssä poljettavista pyöristä, joissa ajoasento on suora ja ohjaustanko korkealla. Pirulaisten hinta vaan on ihan älytön, vaikka olenkin valmis satsaamaan tuotteeseen, joka on hyvin tehty ja suunniteltu.

Klassinen Jopo


Toinen kiva vaihtoehto Tunturi Poni. Plussana tavarapakki edessä ja takana.

...tai Tunturi Chip...

... tai ehkäpä Yosemiten taittopyörä.

Kaupunkipyörien ohella olen ollut kiinnostunut myös täysin päinvastaisista pyöristä, nimittäin täysjoustomaastureista. Tavallisella pyörällä ajaminen tuntuu lähinnä kidutukselta verrattuna täysjousitetun pehmeään menoon: joka ikinen kynnys, kuoppa, töyssy ja koroke tuntuu kuin poppulinnassa keveästi pompahtelisi! Ihana tunne ja niin mukava!
Näissä malleissa tosin on edelleen se etukumara asento, mutta toisaalta pehmeä meno kompensoisi ongelmaa merkittävästi ja toisaalta korkeuksien säätömahdollisuudet ovat usein laajat. Miinuspuolena ei-niin-moderni-ja-tyylikäs -ulkonäkö.


Viimeisenä on tällä hetkellä minua ehkä eniten ihastuttava tapaus: potkulauta. Pieni, näppärä, yksinkertainen, kulkee junassa ilman lisämaksua ja voi potkutella hamekin päällä. Kävelyn helppous ja (lähes)polkupyörän nopeus, siis molempien liikkumistapojen hyvät ominaisuudet yhdessä. Tässä mallissa hinta on taas hurja, mutta muutoin se olisi juuri sellainen, josta olen haaveillutkin.

3 kommenttia:

  1. luolaleijona: Juuri niin! <3

    VastaaPoista
  2. Tuo Poni on sympaattisen näköinen. :) Minulla oli vähän noiden ylimpien pyörien tyyppinen fillari pikkutyttönä.

    VastaaPoista