14.3.2009

Jo kukonlaulun aikaan...

...Suuntasimme perheeni kanssa Vantaan Ikeaan. Päätin, että tarvitsen olohuoneeni suurelle julisteelle kehykset. Ilman niitä se näyttää vähän huolimattomalta eikä ollenkaan niin siistiltä ja tyylikkäältä kuin kehysten kanssa. Toinen syy kehyksille on kissat: olen monasti yllättänyt Mansikan puremasta ja tassuilemasta julisteen alareunoja, joten jos haluan sen pysyvän suhteellisen siistinä - ja ennenkaikkea ehjänä - paras vaihtoehto on ilman muuta kehykset. Ostin ne siis Ikeasta, malli Reslig 70 x 100 cm kokoisena. Resligissä on akryylipleksi lasin sijasta, mikä tekee siitä kevyemmän kuin lasiversion. Ja koska talo ja seinät ovat vanhat, en uskalla ajatellakaan kuinka nopeasti lasilliset kymmenen kilon kehykset olisivat tuleet alas tuhansina sirpaleina!

Jumbossa kävin Stockalla ihastelemassa ja päätin, että ostan joku kerta Joseph Josephin Index -leikkuualustasetin. Nyt se oli tosin kantistarjouksessa, mutta kaikkeen ei ole nyt varaa vaikka kuinka hinkuisi mitä, eikä sille oikeastaan olisi vielä käyttöäkään. Tämän lävikön aion kyllä ostaa ihan lähitulevaisuudessa, ehkä jo ensiviikolla kun menen tapaamiseen Helsingin keskustaan. Ostin minä sentään jotakin, nimittäin Riedelin Bottle cleaner -kuulia. Ne ovat pieniä teräskuulia, joilla saa puhdistettua karahvit, pullot ja purnukat helposti ja ilman pelkoa herkän lasin rikkoontumista. Kuulat ja tiskaine vaan tiskattavan sisään ja pyörittelyä, jolloin kuulat liikkeellään irrottavat lian. Tosi kätevä korkeisiin ja kapeisiin pulloihin, joihin pulloharja ei pääse.

Ja kovasta hinnasta huolimatta ostin (tai rakas äitini osti, hali ja pusu mamalle!) Marimekosta 140 x 120 cm palan yhtä suosikkikuosiani, Bottnaa. Pala tulee seinälleni sisustustauluksi, pingotettuna suuren styroxpalan päälle. Tällä hetkellä seinää koristaa vielä Ikean harmaa Patricia, sekin oikein hauska mutta ei tarpeeksi vihreä (eli ei siis ollenkaan vihreä). ;)

Sarvijaakko on kuivunut päälipuolelta, mutta vatsapuolelta se on vielä aivan märkä. Siispä kääntö ja seuraava viikon kuivattelu ennen maalausta.

PS. Aurinko paistaa, kevät on täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti