10.3.2010

Ihmeellinen roskiskatos

Talossa, jossa asun, on roskiskatos . No siinä nyt ei ole mitään erikoista, mutta se on merkittävää, että taloyhtiö on perustanut yhteen nurkkaan lehtihyllyn. Lehtihyllyyn voi tuoda omia hyviä lehtiä kiertoon muille luettavaksi. Miten loistavaa kierrätystä! Olen napannut sieltä mukaani monet kerrat ihania sisustuslehtiä.

Hylly on alkanut elää omaa elämäänsä myös tarpeettomien tavaroiden vaihtopisteenä: olen löytänyt sieltä mm. alpakkaisen kermakkosetin, leivänpaahtimen, seinäpeilin, rahin, punotun kassin, leluja, kirjoja, laavalampun, yms. Laavalamppua en tosin ottanut, mutta kaikenlaista on tullut vastaan. Viimeisin mahtava löytö oli ylellinen käsien ja kynsien hoitosetti. Pakkauksessa on käsivoide, kynsinauhavoide ja kaksi viilaa: toinen suorakaiteen mallinen (jokaisella sivulla kynsiviila eri karheuksilla) ja tavallinen karhea viila. Loistavaa, minulla kun kädet on aina rohtuneilla haavoilla ja kuivat kuin korput!4 kommenttia:

 1. Meidän talossa järjestettiin lehtien keräys aiemmin kerrostalon sisällä yhdessä varastohuoneessa ja sieltä lähti lehtiä kiertoon. :) Nykyään vähemmän, kun lehtipönttö on ulkona. :( Lehtihylly olisi kiva, hyvä idea! :)

  VastaaPoista
 2. Sirpa ja Kollo: Idea on ollut niin hyvä, että vanhempieni roskiskatokseenkin on perustettu samanlainen lehtihylly.
  Ideaa saa (ja ehdottomasti kannattaa) kopioida!

  VastaaPoista
 3. Meillä roskishuone kohtasi samanlaisen muutoksen sen jälkeen, kun roudasimme sinne työtuolin pari vuotta sitten. Se oli käynyt heti "kaupaksi" jollekin ja sen jälkeen huoneeseen on ilmestynyt jos jonkinlaista tavaraa ja huonekalua. Parhaimmillaan siellä on ollut tarjolla toimiva tv, kannettava tietokone, kirjahylly, ruokapöytäsetti... Hyvä tapa kierrättää, jos ei jaksa tai ole mahdollisuutta toimittaa omia tarpeettomia tavaroita kaatopaikalle tai kierrätyskeskukseen. :)

  VastaaPoista
 4. Paikallisessa kirjastossa on kierrätyslehtihylly, johon olen alkanut viedä vanhoista kasoista perkaamiani sisustus- ja naistenlehtiä.

  Kotirapun oven vieressä on roskis, jonka päälle joku on välillä tuonut miltei täysiä merkkihajuvesipulloja. Harmi vain, etteivät tuoksut ole sopineet minulle lainkaan.

  VastaaPoista