27.3.2010

Sinikeltaisesta

Ikeasta tossut...


...ja kaupasta kauniita kukkia kevään ja pääsiäisen kunniaksi.
Ikeaan oli taas tullut ihania kankaita ja muitakin uutuuksia. Pirteitä raikkaita värejä ja kankaan laatu kunnon paksua puuvillaa. Ja metrihinnat ihan älyttömän halpoja! Kun keksisin jotain kivaa ommeltavaa ja jos minun merkillinen destroying touch - jättäisi minut ja ompelukoneeni rauhaan, ostaisin kaapit täyteen näitä uutuuksia. Jos vain taidot riittäisivät, ompelisin itselleni uuden takin kevääseen. 

7 kommenttia:

 1. Olen nyt parissa päivässä saanut luettua koko blogisi läpi, kiitos siitä :) Löysin blogisi tässä kun kovasti olisin kiinnostunut näistä rex-roduista.Kuvasi ovat tosi kauniita, ja ne lisäävät entisestään muutenkin luettavuudeltaan erittäin toimivan blogin viihdyttävyyttä!

  Vuosi sitten pohdit tuota copyright-asiaa, eikä mulla siihen nyt muuta lisättävää ole, kun että oikea-klikkaus-toiminnonhan voi tietysti vielä "disablata".

  Oikein hyvää jatkoa ja terveyttä teille sinne :)

  VastaaPoista
 2. Nea: Kiitos kommenteistasi ja tosi kiva, että olet viihtynyt blogini parissa. Tämähän on suuri kunnia. :)

  Rexit ovat ihania kissoja, hyvän rotuvalinnan olet tehnyt. Onko sinulla jo omaa rexiä vai vasta harkinnan alla?

  Ja kiitos tuosta kuvavinkistä. Miten tämän disable -toiminnon saa käyttöön, osaatko neuvoa? Voisi toimia oikein hyvin kuvapolitiikan kanssa ainakin toistaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Harkinnan alla, pitäisi saada lisää käytännön kokemusta, eli näyttelyjä lähden koluamaan heti ensi tilassa :)

  Löysin itse asiassa paremman koodin, joka estää ainoastaan kuvien "oikea-klikkauksen" (koko sivulla se on tietysti hiukka ärsyttävä piirre). Oletan, että blogisi on suomeksi, joten ohjeet sen mukaan:

  1.Mene Hallintapaneeliin ja valitse "ulkoasu"
  2. Klikkaa ylin "lisää gadget", joka löytyy blogin otsikon alapuolelta.
  3. Valitse avautuneesta valikosta neljäntenä oleva "html/javascript"
  4. Otsikon voit jättää tyhjäksi. Lisää tekstiosioon koodi tältä sivulta: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/noright2.htm (Löytyy siis sivun alaosasta, koodi on siis sen laatikon sisällä. copy pastea vaan :).)
  5. Klikkaa "tallenna".

  Näin sain itse sen toimimaan :) Toivottavasti auttaa!

  VastaaPoista
 4. nea: Kiitos todella paljon tuosta vinkistä, toimii! :D
  Onnea matkalla rexien maailmaan. Jos olet joskus menossa samoihin näyttelyihin/ tapahtumiin kuin minä, voidaan vaikka tavata jos haluat.

  VastaaPoista
 5. nea: Huomasin juuri, että vaikka disable toiminto toimii, kuvan voi edelleenkin avata vasenklikkauksella isona omaan ikkunaan. Osaatko neuvoa, miten kuvaa ei saisi avattua?

  VastaaPoista
 6. Jotenkin toi koodi jollain tavalla "muuttui matkalla", koska sun blogissa on kuitenkin koko oikea-klikkaus kielletty. (No esimerkiksi chrome-selain näyttääkin sujuvasta kiertävän tuon pelkän kuvakiellon joka tapauksessa... Mutta koko oikea-klikkaus -kieltoa ei.) :) Jos siis haluat sen oikeaklikkauksen joskus takaisin käyttöön, niin käy vaan poistamassa se lisätty html/javascript "gadget".


  No höh, näköjään bloggeri luo lisätyistä kuvista linkkejä. Kuvia ei voi vasen-klikata, linkkejä voi. Tää alkaa aika lailla ylittää mun koodaustaidot, enkä käytännössä keksi muuta, kuin käpälöidä jokaisen kuvan koodia erikseen, mikä siis onnistuu muokkaa-kommennolla ja valitsemalla "tekstit". Niistä pitäisi siis poistaa pätkä koodia. Tässä kommenttiruudussa asian selittäminen on jotakuinkin mahdotonta, kun tää ei salli kyseessä olevan html-koodin kirjoittamista tähän... Eikä se ehkä olisi kuitenkaan vaivan väärti, koska jokainen kuva pitäisi käydä erikseen läpi. Mutta kyllä tuon jotenkin meilitse saisi selitettyä jos haluat :)

  Ja aivan ehdottomasti olisi tosi hienoa tavata, mun on pakko tunnustaa, että olen ollut kissanäyttelyssä viimeksi joskus ala-asteikäisenä, ja olen ihan pihalla kaikesta ;) Ajattelin suunnistaa tuohon huhtikuun RUROK:n näyttelyyn, kun se kerran tänne pk-seudulle tulee (kun Espoossa tosiaan asun).

  Aijjoo ja vielä koodia, jotkut selaimet luovat "toolbar:n" kuvan päälle, jonka avulla kuvan saa kopioitua. Se pitäisi saada estettyä alla olevan sivun (ekan laatikon) koodilla (joka lisätään siis samalla tavalla kuin edellinen koodi kohdasta "lisää gadget jne).

  http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex9/imagebar.htm

  VastaaPoista
 7. nea: Kiitos tiedoista. Lisäsin muutaman muunkin koodin tuon lisäksi, joten taidanpas vielä rukata tuota vähän toimintojen sujumisen vuoksi. Itse esim. paljon oikeaklikkaan ja avaan linkkejä uusiin välilehtiin, jota ei voi nyt tehdä, mutta käyn muuttamassa sen.

  Lähetin kysymyksen asiasta blogger-nero Peterille ja odotan hänen vastaustaan. Jos hän ei osaa neuvoa, niin ei sitten kukaan. ;)

  Itsekin ajattelin vähän RUROKin näyttelyyn menoa. Voidaan olla vaikka yhteyksissä sitten lähempänä jos kiinnostaa.

  VastaaPoista